محل تبلیغات شما
هو

سلام

اجمالی از تاریخ زندگانی عایشه

عایشه دختر ابوبکر بن ابوقحافه از خاندان تیم قریش و مادرش ام رومان می باشد.

پیامبر اکرم(ص) تا هنگامی که حضرت خدیجه(س) در قید حیات بود همسر دیگری اختیار ننمود. اما حضرت پس از وفات حضرت خدیجه(س) بنا بر اصرار و پافشاری ابوبکر(بعد از پایان این مطلب سره این موضوع را خواهیم گفت) عایشه را به عقد خود در آورد.

عایشه تنها مدت هشت سال و اندی از زندگانی شصت و هفت ساله ی خود را در خانه ی پیامبر اکرم(ص) گذرانید و در این مدت تا آنجا که از دستش برآمد از ایذاء و آزار و ظلم و جسارت و گستاخی به پیامبر اکرم(ص) کم نگذارد.

عایشه در خانه ی پیامبراکرم(ص)

عایشه میگوید:

هیچ یم از ن پیغمبر خدا(ص) چون خدیجه(س) مورد رشک و حسادتم قرار نگرفت با وجود اینکه هرگز اورا ندیده بودم، و علتش این بود که رسول خدا(ص) از خدیجه(س) بسیار یاد میکرد و زبان به مدح و تعریفش می گشود، خاصه اینکه خداوند از طریق وحی به پیامبرش خبر داده بود که خدیجه(س) را کاخی بس مجلل و با شکوه در بهشت ارزانی داشته است.

(صحیح بخاری، ج4، ص231 و ج6، ص158 * صحیح مسلم، ج7، ص133 *

مسند احمد،ج6، ص58 * سنن ابن ماجه و بیهقی و.)

همچنین وی از رفتار گستاخانه ی خود با پیامبر اکرم(ص) حکایت کرده و میگوید:

روزی هاله خواهر خدیجه(س) از پیغمبر خدا(ص) اجازه خواست تا وارد شده و حضرت را دیدار نماید. رسول خدا(ص) که گویی با شنیدن صدای هاله به یاد صدای خدیجه(س) افتاده بود، حالش به شدت دگرگون گردید. من که از رفتار پیغمبرخدا(ص) حسادتم به خدیجه(س) سخت تحریک شده بود، بلافاصله گفتم: چقدر از آن پیر زن بی دندان قریشی یاد می کنی، مدت هاست که او مرده و خداوند بهتر از او را به تو ارزانی داشته است؟!!!

پس از این اعتراض، دیدم چهره ی رسول خدا(ص) برافروخت و به شدت غضبناک شد، به حدی که موهای جلوی سر مبارکش از شدت غضب تکان خورد و آنچنان تغییر حالت کرد که مانندش را تنها به هنگام فرود آمدن وحی بر آن حضرت دیده بودم که نگران دستورات آسمانی بود تا پیام رحمت نازل شود یا عذاب.

(مسند احمد، ج6، ص150و154 * المستدرک حاکم، ج4، ص286 *

البدایه النهایه ابن کثیر، ج3، ص158 و .)

حضرت علی(ع) به گوشه ای از این دشمنی ها نسبت به خودشان در خطبه ای چنین می فرمایند:

اما او- عایشه- خوی ن، دیده عقل و خردش را سخت فرو بسته وشرار های کینه و دشمنی با من در دلش چون کوره ی آهنگران زبانه می کشد! اگر از او میخواستند تا آنچه را که با من کرده است به شخص دیگری روا دارد، هرگز به زیر بار نمی رفت و نمی پذیرفت.

( نهج البلاغه، خطبه 156، ج2، ص47)

ابن ابی الحدید از استاد خود شیخ ابو یعقوب نقل می کند:

. و از آن زمان که رسول خدا(ص) دیده از جهان فروبست، تا آنگاه که اندام بیمار دخترش فاطمه(س) پس از مدتی کوتاه به دنبال پدر در بستر خاک آرام گرفت، مرتب از ناحیه عایشه به فاطمه(س) سخنان نیش دار زده میشد که علی(ع) و زهرا(س) چاره ای جز صبر و شکیبایی نداشتند و اندوه دل و شکایت رنجاهی خود را جز با خدای خویش با کسی در میان نمی گذاشتند.

فدک را از فاطمه(س) گرفتند و او بارها برای باز پس گرفتن آن تلاش کرد، اما نتیجه ای از آن همه کوشش های خود نگرفت .

ابن ابی الحدید به نقل از استادش ادامه می دهد:

 بالاخره فاطمه(س) درگذشت و در این حال تمام بانوان پیامبر(ص) در مجلس سوگواری او شرکت کردند جز عایشه که نه تنها خود را به کسالت زده و از حضور در مجلس عزای دختر پیغمبر(ص) خود داری نمود، بلکه از جانب او سخنانی که شادمانی و سرور او را می رسایند به علی(ع) رسانید!!!

علی(ع) پس از مرگ فاطمه(س) [اجبارا] با ابوبکر بیعت کرد به طوری که می گویند: عایشه چون از این بیعت علی(ع) مخالف و منازعی در امر خلافت پدرش باقی نمی ماند و ادعای خلافت علی(ع) به جایی نرسید، بیپروا اظهار شادمانی میکرد!!!.

(شرح نهج البلاغه ابن ابی الحدید، ج9، ص192 به بعد)

پاره ای از جسارت های عایشه نسبت به پیامبر اعظم(ص)

روزی ابوبکر به دیدن دخترش عایشه رفت و چون بین پیامبر اکرم(ص) و عایشه حرفشان شده بود، رسول خدا(ص) ابوبکر را به قضاوت طلبید.

حضرت به عایشه فرمود: تو حرف میزنی یا من آغاز کنم؟

عایشه در جواب گفت: تو حرف بزن ولی نگو مگر حق!!!

ابوبکر همین که این جسارت و بی ادبی را از دخترش دید، سیلی محکمی به صورت او زد که خون بر جامه اش سرازیر شد و گفت: ای دشمن نفس خود! آیا پیامبر(ص) سخن غیر حق می گوید؟!

(احیاء علوم غزالی،ج2، ص43 * احقاق الحق التستری، ص306 *

نهج الحق و کشف الصدق، علامه حلی، ص370 )

در جایی هم عایشه چنین جسارتی را نسبت به پیامبر(ص) روا داشته است:

تویی آن کسی که ادعا می کنی پیامبر خدا(ص) هستی؟

(احیاء علوم غزالی،ج2، ص29 * الغدیر علامه امینی، ج11، ص163 و. )

حال با قضاوت خود این آیه کریمه را با دقت مطالعه بفرمایید:

کسانی که خدا و رسول او را [با جسارت و عصیان و مخالفت] آزار و اذیت می کنند، خداوند در دنیا و آخرت آنها را لعن کرده و برای آنان عذابی با ذلت و خواری مهیا ساخته است.

( سوره احزاب آیه 57)

ولا حول و لا قوه الا به الله العلی العظیم

در پست های بعدی به لطف خدای حنان ان شا الله ادامه می دهیم

یا علی ع

آیا اصلا ایمانی برای او باقی می ماند؟؟

اجمالی از تاریخ زندگانی عایشه

مادری که 16000 نفر از فرزندان خود را کشت!

ص ,عایشه ,س ,پیامبر ,خدا ,* ,خدیجه س ,خدا ص ,علی ع ,پیامبر اکرم ,اکرم ص ,تاریخ زندگانی عایشه

مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین ارسال ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

کتابخانه حضرت امام سجاد (ع) اردستان